RSS

Deze liefdesprikkels maken je gezond

Er kan nooit teveel geknuffeld en geliefkoosd worden. Dit is niet enkel voor je relatie een goede zaak, ook je mentale en fysieke gezondheid vaart er wel bij.

Knuffels
Knuffels geven je partner een zelfzeker en vertrouwelijk gevoel. Je relatie wordt er sterker door en je seksleven vaart er wel bij. Knuffels verhogen de oxytocine-waarden, heilzaam tegen stress en bloeddrukverlagend. Zo krijgen hartaandoeningen minder kans.

Handen vasthouden
Door iemands hand vast te nemen, verzacht je de pijn. Klaagt je liefste over hoofdpijn, hou zijn handje vast en geef een knuffel. Het kleine gebaar vormt ook een perfect tegengif bij angst of verdriet.

Kleine aanrakingen
Strelen door iemands haar, over de rug aaien, de nek masseren… ze geven je partner een speciaal gevoel. De huid is het grootste en meest gevoelige lichaamsorgaan door de vele zenuwuiteinden. Door deze aan te raken, krijgen de hersenen gelukkige signalen door.  Dit verhoogt het vertrouwen wat je optimistischer en gelukkiger maakt.

Verrassingen
Wedden dat je gezicht oplicht bij het lezen van een onverwachte liefdesboodschap? Zeker als je ze niet verwacht, maken blije boodschappen nog meer endorfines en gelukshormonen aan.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reacties

  1. Oxytocine products:

    Helemaal mee eens!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?