RSS

Pure chocolade is goed voor het hart

ma, mrt 12, 2012

Gezondheid en Voeding

Vrouwen die zich regelmatig verwennen met pure chocolade hebben later minder kans om hartproblemen te ontwikkelen. Dat blijkt uit recent onderzoek.

De onderzoekers bestudeerden de gegevens van 1216 oudere dames gedurende 10 jaar. Daaruit blijkt dat zeventigplussers die minstens een keer per week chocolade eten, 35 procent minder kans lopen om in het ziekenhuis opgenomen te worden door een hartziekte. Ook hadden ze 60 procent minder kans om in het ziekenhuis opgenomen te worden als gevolg van hartfalen.

Professor Joshua Lewis: “Het is uiteraard wel zo dat vrouwen geen tonnen chocolade moeten eten om hun hart te beschermen. Een gematigde consumptie van een keer per week is al genoeg.” Uit eerder onderzoek bleek dat flavonoïden in vooral pure chocolade (met 70 procent cacao) oudere vrouwen beschermt tegen ziekten aan de kroonslagaderen en beroerten.

De Duitse professor Brian Buijsse waarschuwt wel voor te veel chocoladegebruik: “Het gevaar bestaat erin dat veel mensen meer hiervan zullen eten dan nodig is. Omdat dit snoepgoed veel suiker bevat, is dit nadelig voor de gezondheid. Het overgewicht als gevolg van een overmatige consumptie zal de voordelige effecten van chocolade te niet doen.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

  1. Peter Langelaar:

    Wat belangrijk is is niet het % cacao alleen maar ook hoe het is geproduceerd
    Bevat het witte suikers? zo ja dan laat deze chocola links liggen.
    Bevat het Melk ? melk gaat opname van gezonde vitaminen en mineralen in de darmen tegen dus melk chocola gaat niet werken.

    99% van de chocolade industrie branden hun bonen en alkaliseren deze deze behandeling haalt het merendeel van alle gezonde stoffen uit de chocola .
    Ook als het industrieel wordt geproduceerd verliest het mineralen vitaminen en het belangrijkste flavonoïden gehalte holt achteruit.

    Melk chocola heeft per 100 gram 5 mg flavonoïden content.
    Donkere chocola 50 mg per 100 gram
    In de presentatie van Prof Rodger Corder heeft hij het over chocola met hoog flavonoïden content met 500 mg per 35 gram zie google .

    Zelf eet ik chocola dat minimaal > 800 mg per 10 gram bevat deze is fairtrade en organic gecertificeerd.

    Meer weten over chocola zoek op Dr Phillip Minton,MD de schrijver van het gezondechocoladeboek die ook een interview op youtube heeft staan over zijn boek healthychocolatebook.

    Wat enorm belangrijk is is om te voorkomen dat onze chocola niet fairtrade gecertificeerd is kijk dus altijd naar het label zie hier the dark side of chocolate waar kinderen worden gebruikts als slaven voor uw chocola . http://healthychoc.ws/index.php/2011/11/the-dark-side-of-chocolate-does-not-reflect-to-our-choconat-chocolate-and-yours/

    Fijne paas avond nog.

    Peter Langelaar

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?