RSS

Internationale Vrouwendag 2012

do, mrt 8, 2012

Politiek en Samenleving

internationale-vrouwendag

Wereldwijd wordt jaarlijks op 8 maart de Internationale Vrouwendag gevierd. Vrouwen staan die dag over heel de wereld in de schijnwerpers.

De Verenigde Naties geven dit jaar als wereldwijd thema mee: “gelijke toegang tot onderwijs, opleidingen en natuurwetenschappen – Connecting Girls, Inspiring Futures”. De vrouwendag blijkt nog steeds nodig te zijn om aandacht te vragen voor de achterstelling van vrouwen en meisjes en de schending van hun rechten.

Honderden evenementen, demonstraties, betogingen en festiviteiten vinden doorheen de maand maart plaats om de poltieke, economische en sociale strijd  van vrouwen te vieren.

Eurocommissaris Neelie Kroes heeft vrouwen op Internationale Vrouwendag opgeroepen de ict niet links te laten liggen. Ict gaat volgens de Europese commissaris voor de digitale agenda over creativiteit, netwerken en zelfs mensenrechten. Ze wees daarbij op de Jemenitische nobelprijswinnares Tawakkul Karman, die onder meer betrokken was bij de organisatie van de studentenprotesten van vorig jaar in haar land. “Zij heeft aan de voet gestaan van de Arabische lente.” Bij de protesten speelden sociale media een grote rol.

De Internationale Vrouwendag is ook voor officiële instituties als het Europees Parlement een dag om aandacht voor vrouwenrechten te vragen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?