RSS

500 zonnedaken in Roermond

Transitie Roermond (de Roermondse tak in het wereldwijde Transition Netwerk) heeft 16 februari jl. in de Montessori basisschool een nieuw burgerinitiatief gepresenteerd: 500 Zonnedaken in Roermond. Ruim 130 belangstellende burgers waren hierbij aanwezig.

Transitie Roermond probeert mensen bewust te maken om minder afhankelijk te worden van fossiele energie (aardolie/gas) door omschakeling naar duurzaam geproduceerde energie zoals bijvoorbeeld zonne-energie.

Transitie Roermond biedt u de mogelijkheid om deel te nemen aan haar zonnepanelenproject. Tot 16 maart a.s. kunnen geïnteresseerden hun interesse aangeven door het inschrijfformulier in te vullen en op te sturen. Dit formulier en veel meer informatie over het project en de beweging transitie Roermond is na te lezen op de site. Op 24 maart a.s. presenteren diverse zonnepaneelleveranciers hun product. Kijk voor de exacte locatie en het tijdstip op hun site.

Omschakelen naar duurzame energie is goed voor de beurs en het klimaat. De energierekening is in de afgelopen jaren steeds hoger geworden door de stijgingen van de olieprijs en in navolging daarvan ook de gasprijs. En de berichten over klimaatverandering, opwarming van de aarde en de mogelijke oorzaken daarvan zijn elke dag in het nieuws.

Omschakeling naar productie van duurzame energie is een manier om klimaatverandering tegen te gaan en onafhankelijker te worden van de prijsontwikkelingen van olie en gas. Gebruik maken van zonne-energie is één van de mogelijkheden.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?