RSS

Wereldwijde hotelsector optimistisch over 2012

wo, feb 29, 2012

Economie en Ondernemen

De hotelsector verwacht dit jaar meer winstgevend te zullen zijn. Dat is de conclusie van een internationaal onderzoek van het bedrijf TripAdvisor.

Uit het onderzoek blijkt dat 45 procent van de hoteleigenaren dit jaar een lichte groei verwacht, en 13 procent verwacht belangrijke toename van de winst. Slechts 12 procent vreest dat zijn winsten dit jaar zullen dalen. Amerikaanse respondenten zich het meest optimistisch opstellen.

“In de Verenigde Staten verwachten 76 procent van de hoteleigenaren dit jaar een grotere winstgevendheid,” voert TripAdvisor aan. “Dat optimisme is wellicht gebonden aan hun vooruitzichten over de economie.”

De onderzoekers stelden ook vast dat 53 procent van de consumenten dit jaar van plan is om meer te reizen dan vorig jaar. Daarvan geeft ongeveer 66 procent aan ook van plan te zijn om zijn reisbudget te zullen opdrijven. Vorig jaar had slechts 35 procent plannen om vaker te reizen en daarvan had slechts 60 procent een groter budget in gedachten.

Om toch te besparen wil 50 procent van de consumenten vaker prijsvergelijkingen te zullen uitvoeren, goedkopere periodes uit te zoeken en vroeger te boeken. Ongeveer 70 procent denkt aan volledige vakantiepakketten en goedkope aanbiedingen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?