RSS

Nooit meer koken: raw food

wo, feb 15, 2012

Gezondheid en Voeding

Sterren als Demi Moore, Gwyneth Paltrow, Barbra Streisand, Bryan Adams, Sting en Donna Karan zweren er al jaren bij: raw food. Ook in Nederland lijkt de trend nu aan te slaan.

Voor mensen die 100 procent rauw eten, bestaat de dagelijkse voeding uit plantaardig voedsel als groente en fruit, zeewieren, noten, wilde planten, gekiemde granen, bonen en zaden.

En dat alles zo biologisch mogelijk. Bakken, braden en koken zijn uit den boze in de raw food -keuken. Vermalen mag wel, evenals verhitten, maar tussen de 38 en 45 graden.

Superfoods Op de uitgebreide lunchkaart van het vooralsnog enige Raw Food Café van Nederland aan de Eerste Rozendwarsstraat in Amsterdam staan talloze superfoods: producten bomvol gezonde stoffen als antioxidanten, enzymen en vitaminen.

Vegetarische pizza’s, gevulde falafels, sap van de heilzame goji-bes, geïmporteerd uit het Himalayagebergte, chocoladesmoothies, fruitcocktails en zelfs een compleet raw food-diner staan op het menu.

Recepten Zelf aan de slag met raw food-recepten? De recepten op www.uitgekookt.net zijn vrij eenvoudig te maken met behulp van een keukenmachine of blender. De ingrediënten zijn vrijwel overal verkrijgbaar.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?