RSS

Zonnepanelen op dak Museon Den Haag

di, jan 31, 2012

Wetenschap en Natuur

Het Museon in Den Haag heeft sinds maandag zonnepanelen op het dak. De Haagse wethouder Rabin Baldewsingh van Duurzaamheid activeerde 200 zonnepanelen die op jaarbasis 38.000 kWh groene stroom gaan opwekken.

Dat is ongeveer net zoveel als het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van elf Nederlandse huishoudens. De stroom uit de zonnepanelen, die 700 vierkante meter dakoppervlak vullen, wordt geheel in het museum zelf gebruikt.

Voorbeeld
De wethouder ziet de zonnepanelen op het Museon als voorbeeld voor de stad. Hij zegt ook zonnepanelen op het dak van het Haagse stadhuis te willen.

Nauwe samenwerking
Het plaatsen van de zonnepanelen op het dak van het Museon is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen gemeente Den Haag, Eneco, het Museon en het Klimaatfonds Haaglanden, zo liet de gemeente weten.

Deze partijen financieren het zonneproject gezamenlijk. Den Haag wil in 2040 klimaatneutraal zijn. ,,Door het toepassen van steeds meer duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, wind- en zonne-energie groeit het aandeel duurzame energie in Den Haag.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?