RSS

Sporten met z’n tweetjes is leuker en efficiënter

ma, jan 2, 2012

Gezondheid en Voeding

Meer bewegen staat bij velen op het lijstje van de goede voornemens voor 2010, maar velen haken al af tegen februari. Een goede manier om gemotiveerd te blijven is door als koppel samen te fitnessen.

Goed voor de relatie
Koppels die samen trainen, blijven samen, zo gaat althans het gezegde. Andere theorieën verkondigen dat endorfine, een stof die vrijkomt tijdens het sporten, ook een positief effect heeft op je seksleven, wat tevens goed is voor je relatie.

Competitiegeest
In Groot-Brittannië zijn er al personal trainers die zich vooral op koppels concentreren. Ze komen bij je aan huis, zodat je niet naar het fitnesscentrum moet. Wat ook de kans verkleint dat je opgeeft. Personal trainer Alistair Kitchener: “De  meeste van mijn klanten haten echt sport. Alle oefeningen die ik opgeef, kun je in de huiskamer doen, terwijl de kinderen bijvoorbeeld naar televisie kijken. Koppels kunnen elkaar dan aanmoedigen en elkaars lichaam als weerstand of fitnesstoestel gebruiken. Ik probeer ook hun competitiegeest aan te wakkeren, ze wat tegen elkaar op te laten trainen.”

Boksen
Cliënte Patricia Williamson: “Mijn man vormt een grotere uitdaging voor mij dan welke personal trainer ook.” De favoriete work-out van de meesten is samen boksen, de ene mept terwijl de andere de slagen incasseert. Tegelijkertijd is het ideaal om je frustraties op elkaar af te reageren, het werkt voor velen bevrijdend”, aldus Kitchener.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?