RSS

EU: sneller investeren voor schone energie

Brussel wil dat er sneller wordt geïnvesteerd in de energiesector om de uitstoot van schadelijke gassen zo veel mogelijk te beperken. Onmiddellijk handelen kan duurdere ingrepen over twintig jaar voorkomen.

Dat stelde Europees Commissaris Günther Oettinger (Energie) donderdag bij de presentatie van het Europese Energie-stappenplan 2050. Het gaat om een reeks voorstellen die er toe moeten leiden dat er over veertig jaar ruim 80 procent minder CO2 wordt uitgestoten. Oettinger benadrukte de noodzaak van juiste en vroege investeringen voor een veilige, concurrerende en schone energiesector.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?