RSS

Lula da Silva pleit voor hervorming financieel systeem

Er moet een grondige hervorming van het mondiale financiële systeem komen. Dat zei voormalig Braziliaans president Luiz Inácio Lula da Silva gisteren in Madrid op de derde Conferentie voor Wereldwijde Vooruitgang.

Lula hield een pleidooi voor meer transparantie in het bancaire systeem, grotere financiële controle op grote bedrijven, een doorgedreven strijd tegen fiscale paradijzen en een betere bescherming van de openbare financiën.

Hij noemde het onaanvaardbaar dat de Griekse financiële crisis, gezien zijn kleine economische gewicht, het bestaan van de EU in gevaar brengt. Het is “alsof mijn pinknagel mij zou kunnen doden.”

Lula ziet twee mogelijkheden: ofwel regeren de markten, “of de conservatieven, wat meestal op hetzelfde neerkomt”, ofwel “regeren wij, dat zijn de burgers.”

Luiz Inácio Lula da Silva, die president was van Brazilië van 2003 tot 2010, was op de conferentie samen met de voormalige socialistische premiers Gordon Brown (Groot-Brittannië) en Felipe González (Spanje). De conferentie is een initiatief van de Spaanse Stichting Ideas, die ideeën wil aandragen voor de progressieve agenda.

Tito Drago

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?