RSS

Ook in de financiële wereld groeit begrip voor Occupy Wall Street

Amerikaanse beleggingsfonds managers en grote investeerders bewijzen massaal lippendienst aan de Occupy Wall Street-beweging, die protesteert voor een sociale, echte democratische en duurzame samenleving, een eerlijke financiële structuur en bankensector, en afschaffing van de invloed van bedrijven op het Amerikaanse beleid.

George Soros en Warren Buffett hebben gezegd dat zij begrip hebben voor de beweging. Bill Gross, de topman van obligatiebelegger Pimco, schrijft in een twitterbericht: ‘Class warfare by the 99%? Of course, they’re fighting back after 30 years of being shot at.’

Hedgefondsmanager Jim Chanos van Kynikos Associates heeft gezegd dat New Yorkers het effect van de enorme steunoperatie op de burgers niet waarderen. De steunbetuigingen komen op een moment dat de protestbeweging zich over Manhattan verspreid en ook de wijken in Upper East Side, waar veel van de bankiers en de managers wonen, bezoekt.

De Occupy Wall Street-beweging die al een paar weken actief is in Manhattan en in andere Amerikaanse steden vindt dat de regering honderden miljarden uittrekt om banken en andere financiële instellingen te helpen, terwijl gewone Amerikanen worden geconfronteerd met werkloosheid, lage lonen en huisuitzettingen.

Recentelijk werden cijfers bekend dat de top-400 in de Verenigde Staten in 2010 92 miljard dollar heeft verdiend, tegen 17 miljard dollar in 1992, terwijl de belastingdruk voor deze groep gemiddeld is gedaald van 30 tot 21 procent.

Republikeinse verontwaardiging
Met name aan Republikeinse kant zijn ook zeer scherpe veroordeling van de protestbeweging te horen. De demonstranten worden leninisten, maar ook fascisten genoemd die de bankiers aan het mes willen rijgen. De demonstraties zijn echter volledig vreedzaam, en er is geen enkel noemenswaardig incident geweest.

Meer info:

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?