RSS

Maaswater steeds schoner

wo, sep 28, 2011

Wetenschap en Natuur

De kwaliteit van het water in de Maas is de afgelopen jaren gestaag verbeterd. Dat concludeert de RIWA-Maas, een samenwerkingsverband van drinkwaterbedrijven die water uit de Maas gebruiken, in het woensdag gepubliceerde jaarrapport.

Cruciaal in de verbetering is dat de industrie minder loost op de Maas en dat huishoudelijk afvalwater wordt gezuiverd. ,,Bestrijdingsmiddelen zien we nog wel steeds terug in de Maas, maar het aantal overschrijdingen van de norm wordt steeds minder”, aldus een zegsman. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?