RSS

Wederom wetenschappelijk aangetoond: Meditatie is een plezier voor je brein

De mensheid heeft door de eeuwen heen voldoende mechanismen ontwikkeld om het leven aan te kunnen: van lange wandelingen tot het gebruik van hard drugs. Hoewel vele van deze methodes nog steeds bestaan, komen ze niet alle ons brein ten goede, schrijft Forbes magazine.

Roken en drinken bijvoorbeeld kunnen tot een vicieuze cirkel van verslaving leiden. Meditatie daarentegen helpt ons om ons los te maken van onze gedachten. En er is nu wederom wetenschappelijk bewijs dat het werkt.

We weten dat negatieve gedachten ons enkel ongelukkig maken en dat zulke gedachten steeds meer nieuwe negatieve gedachten genereren. Wanneer ons brein begint te piekeren, activeert het namelijk een aantal cellen.

Dankzij meditatie kunnen we ons net van dit deel van ons brein ontkoppelen, blijkt uit een recente studie; in plaats van op zichzelf en hun problemen te focussen, kunnen mensen die mediteren in het hier en nu blijven. Hun brein lijkt hen zelfs te bemoederen omdat het negatieve gedachten herkent en verjaagt.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?