RSS

De Vegetarische Slager wint Triodos Hart-Hoofdprijs

ma, sep 26, 2011

Gezondheid en Voeding

Tijdens de internetstemming kwam De Vegetarische Slager als eerste uit de bus, in een competitie met 8 andere duurzame ondernemers. De Vegetarische Slager ging bijna één jaar geleden van start in Den Haag en heeft inmiddels ruim 30 verkooppunten verspreid over Nederland en België.

Ambitie van de Vegetarische Slager is om dieren uit de voedselketen te bevrijden door producten op basis van plantaardige eiwitten te maken. Jaap Korteweg: “wanneer je mensen lekkerder kunt laten eten en tegelijk iets goeds kunt laten doen voor dieren, natuur, klimaat, milieu, het wereldvoedselvraagstuk en hun eigen gezondheid, kan dat een doorbraak betekenen die we wereld een ander aanzien kan geven”.

Hartstochtelijk
De producten van de Vegetarische Slager hebben als uitgangspunt dat zelfs hartstochtelijke vleeseters ze lekker moeten kunnen vinden zonder gewenningsperiode of zonder het gevoel iets te missen. Toen Ferran Adria (El Bulli) de 100% plantaardige kip spiesjes proefde in hotel/restaurant Elzenduin kon hij niet geloven dat het geen kip was! Jaap Korteweg: “als we zelfs de beste kok ter wereld kunnen overtuigen, moet dat zeker lukken met de 75% van de Nederlanders die niet meer dagelijks vlees eet, maar nog op zoek is naar spectaculaire plantaardige vervangers.”

Ontwikkeling
Jaap Korteweg:”De erkenning door Triodos Bank via de Hart-Hoofdprijs vervult het hele team met grote trots. We zullen de geldprijs van 10.000€ besteden aan de verdere ontwikkeling van spectaculaire nieuwe, plantaardige vleesvervangers en verdere groei van de keten. Een 100% plantaardige rookworst staat hoog op onze verlanglijst!”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?