RSS

Pure chocolade geeft energie en is goed voor je spieren

do, sep 15, 2011

Gezondheid en Voeding

Het eten van pure chocolade verbetert je atletische prestatie op dezelfde manier als sport, dat onthulde een Amerikaanse studie onlangs.

Pure chocolade bevat het plantenbestanddeel epicatechine, wat de spiergroei stimuleert op dezelfde manier als joggen dat doet, dat blijkt uit tests op muizen verricht door Amerikaanse onderzoekers.

De dieren werden in drie groepen verdeeld: de ene kreeg twee keer per dag een type van epicatechine uit cacao gedurende 15 dagen, de andere kregen dezelfde stof en sportte elke dag een half uur op de loopband, de derde groep sportte zonder het extract te nemen. Daaruit blijkt dat wanneer je een kleine portie pure chocolade eet in combinatie met regelmatig sporten, je prestatie met 50 procent toeneemt.

En de dieren die enkel dit bestanddeel kregen, behaalden op de loopband even goede resultaten als de muizen die regelmatig trainden. Dit bestanddeel maakt namelijk de spieren meer mitochondriën produceren, deze kleine ‘batterijen’ geven energie aan de cellen in ons lichaam. Het zorgt ook voor een stijging van het aantal cellen die zuurstof naar de spieren transporteren. Dit geeft de muizen meer energie.

Professor Moh Malek: “Intensieve sporten als lopen of fietsen doen het aantal mitochondrieën in de spiercellen toenemen. Onze studie toonde aan dat epicathechine voor dezelfde reactie zorgt, zeker in het hart en de skeletspieren. We hopen dat hetzelfde effect bij mensen zich zal voordoen en dat de ingrediënten van pure chocolade gebruikt kunnen worden om een behandeling te ontwikkeling voor de aftakeling van de spieren als gevolg van de veroudering.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

  1. bert:

    ik doe aan bodybuilding en ik eet ook vaak pure chocolade het heeft wel efect

  2. margriet:

    ik doe aan fitness .. ik hoorde t ook laatst van dreetje hazes en d8 ik ga ff googlen .. ik eet ok elke dag welles een stukje chocola 85%

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?