RSS

Zonne-energie petitie al 9000 handtekeningen

Het gaat goed met de petitie ‘Zon op je dak’. Al meer dan 9.000 mensen ondersteunen het initiatief van stichting Natuur & Milieu. De stichting roept de regering op om het btw-tarief op zonnepanelen te verlagen van 19 procent naar 6 procent. Volgens de stichting moet zonne-energie voor iedereen eenvoudig en betaalbaar te regelen zijn.

Uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Motivaction, in opdracht van stichting Natuur & Milieu, blijkt dat 89 procent Van de Nederlandse bevolking af wil van het hoge btw-tarief. De potentie voor zonne-energie is dus groot, volgens de organisatie.

Als voorbeeld van een land dat zonne-energie goed weet te benutten haalt Natuur & Milieu Duitsland aan. Dit land produceert per inwoner 52 keer meer zonnestroom dan Nederland en heeft daarbij ook een hogere economische groei dan Nederland.

Stichting Natuur & Milieu lanceerde de petitie op 21 juni, de ‘Dag van de Zon’. Deze dag heeft potentieel de meeste zonne-uren. Op www.zonzoektdak.nl kan iedereen nog steeds zijn steun voor de actie kenbaar maken.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

 1. Hadewijch:

  Hoe vaak moet ik het nog schrijven?
  Zonnepanelen zijn niet goed voor het milieu!!!
  De fossiele en vervuilende energie die het kost om ze te maken, is groter dan de energie die het panneel kan opwekken ! ! !
  Dus is een zonnepaneel geen nuloperatie maar een negatieve operatie!

  Weg met die btw-verlaging, de btw zou hoger moeten liggen, zodat Nederland eindelijk kiest voor zonnespiegels, getijden-energie, windenergie, warmte vanuit de aarde. . .
  Maar geen zonnepanelen meer, die zijn SCHADELIJK! De balans van zonnepanelen is NEGATIEF.
  Noem dit dus geen goed nieuws, het is volksmisleiding en kost nog meer aan ons klimaat!!!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?