RSS

Zeekrachtstroom

do, sep 8, 2011

Wetenschap en Natuur

Coöperatie Zeekracht biedt vanaf vandaag Zeekrachtstroom aan: stroom geleverd door energieleverancier Eneco en afkomstig van het Prinses Amaliawindpark. Het is voor het eerst dat mensen stroom kunnen afnemen die voor 100% van windmolens op onze eigen Noordzee komt.

“We laten het steenkolentijdperk achter ons.” zegt Ron Wit, voorzitter van Zeekracht. “Mensen kunnen nu kiezen voor de Nederlandse energie van de toekomst. Door deze stroom te kopen steunen ze de vraag naar Nederlandse windmolens op zee.”

Volgens Zeekracht maakt windenergie ons onafhankelijk van vervuilende energiebronnen zoals steenkool.”Een beweging vanuit de bevolking voor meer windmolens op zee blijft nodig, want als we het aan de politiek overlaten schiet het niet op. Minister Verhagen wil groene energie vooral importeren om te kunnen voldoen aan de Europese afspraken.

Zeekracht ziet meer heil in investeren in de Nederlandse productie van windenergie op zee. Dat is goed voor onze eigen economie en Nederland wordt daarmee minder afhankelijk van de stroomproductie in andere landen.”, aldus de coöperatie in een persbericht.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?