RSS

Museon krijgt grootste gemeentelijke zonnedak in Den Haag

ma, sep 5, 2011

Wetenschap en Natuur

Er worden 200 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van het Museon in Den Haag. Tegen het eind van het jaar moet dit gerealiseerd zijn. De zonnepanelen op het Museon gaan op jaarbasis 38.000 kWh groene stroom opwekken.

Dit staat gelijk aan het gemiddeld jaarlijks elektriciteitsverbruik van 11 Nederlandse huishoudens. De stroom uit de zonnepanelen, die 700 m2 dakoppervlak vullen, wordt geheel in het museum zelf gebruikt.

Samenwerking
Het plaatsen van de zonnepanelen op het dak van het Museon is het resultaat van een samenwerking tussen gemeente Den Haag, Eneco, het Museon en het Klimaatfonds Haaglanden. Deze partijen delen eenzelfde visie op duurzame ontwikkeling van energievoorziening en financieren het zonneproject gezamenlijk. Nog dit jaar worden de 200 zonnepanelen op het dak van het museum geïnstalleerd. De bezoekers van het Museon kunnen, na installatie van de panelen, dagelijks via displays in het museum zien hoeveel energie de zonnepanelen opwekken.

Den Haag wil in 2040 klimaatneutraal zijn. Door het toepassen van steeds meer duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, wind-, biomassa- en zonne-energie groeit het aandeel in duurzame energie in de stad.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?