RSS

Pure chocolade goed voor het hart

Goed nieuws voor chocoladeliefhebbers. Pure chocolade is niet alleen erg lekker, het blijkt wederom dat het ook goed is voor je gezondheid. Volgens onderzoekers aan de universiteit van Harvard zou cacao de bloeddruk en het cholesterolgehalte verlagen en tegelijkertijd de kans op diabetes aanzienlijk verkleinen.

De onderzoekers namen 21 verschillende studies over de effecten van cacao op het hart onder de loep. 2.500 proefpersonen kregen tijdens de studie suikervrije donkere chocolade voorgeschoteld. Hun bloeddruk ging aanzienlijk omlaag en hun cholesterolgehalte verbeterde.

Flavonoïden
Cacao bevat flavonoïden, dat zijn organische verbindingen die voorkomen in fruit, groenten, thee, wijn en koffie. Die zouden volgens de resultaten van het onderzoek zelfs hartaandoeningen kunnen voorkomen.

Vanaf nu dus iedere dag aan de chocolade? De resultaten zijn dan wel gunstig, toch willen de onderzoekers benadrukken dat het eten van teveel chocolade ook niet goed is, in verband met de kans op overgewicht. Het ‘gezondste’ exemplaar is volgens hen een reep pure chocolade met het laagste suikergehalte en die minstens 70 procent cacao bevat.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?