RSS

Universiteit in Australië plaatst zonnepanelen op het dak voor 1.2MW schone energie

vr, aug 5, 2011

Wetenschap en Natuur

Onlangs heeft de universiteit van Queensland in Brisbane, Australië een enorme zonnecentrale geïnstalleerd. Dit systeem zal maar liefst 6% van de totale energie behoefte van de St. Lucia Campus (en dit is een grote campus) dekken. Het totale systeem zal ongeveer 1.22 MW aan energie genereren. Dit wordt mogelijk gemaakt door de 5004 zonnepanelen op 4 van de grootste gebouwen van het campus.

Het project is een voorbeeld van een publiek-private samenwerking, een krachtig wapen dat de samenleving kan samenbrengen door het aanpakken van situaties die voor iedereen belangrijk zijn. De gemeenschap zal toegang krijgen tot het project via een website. Deze website zal informatie verschaffen over de energie die gegenereerd wordt op de campus.

De kracht van dit project zit hem in het feit dat er een uitstekende samenwerking met vooraanstaande bedrijven op het gebied van duurzame energie is opgezet. Er wordt gebruik gemaakt van de expertise en ervaring van deze bedrijven in het project.

Ingenero, een bedrijf gevestigd in Brisbane verdient het om genoemd te worden als bedrijf dat de zonnepanelen heeft geïnstalleerd. Ook heeft het gewerkt aan het ontwerp en de bouw van het project. Trina Solar heeft de panelen geleverd en zal deel uit gaan maken van gerelateerde projecten. Een ander bedrijf, Redflow genaamd, heeft een 200KW bromium zink batterij geleverd voor de zonnepanelen die geïnstalleerd zijn op verschillende parkeerplaatsen.

Elektriciteitsbedrijf Energex heeft systemen gedoneerd voor het monitoren van de panelen en de Office of Clean Energy of Queensland heeft vanuit de overheid het project gesteund door middel van monetaire steun. De universiteit van Queensland heeft naast de zonnepanelen ook een 7×6 meter 84KW fotovoltaïsche pilaar gebouwd dat met de zon mee beweegt.

Er wordt vanuit gegaan dat de zonnepanelen genoeg energie zullen produceren om 5-7% van de energie behoefte van de St. Lucia campus te dekken, en zal als voorbeeld dienen voor andere universiteiten om hen te stimuleren om duurzame projecten te ondernemen in de vorm van een publiek-privaat model.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?