RSS

Heerlijk zomerweer op komst!

Was het in juli allesbehalve zonnig, augustus begint in elk geval op en top zomers. Zondagmiddag begint vanuit het westen de zon door te breken. In het binnenland kan het maandag lokaal al 25 graden worden.

Dinsdag wordt in het binnenland ook de 25 graden gehaald, en opnieuw bij droog weer en flink wat zon. Woensdag en donderdag blijft de temperatuur zomers. Mogelijk wordt het zelfs 27 graden. Dat zou dan de warmste dag zijn sinds 5 juli.

Het zomerweer heeft te maken met een hogedrukgebied. Dat ligt in het weekend nog boven Engeland en Frankrijk, maar trekt begin aankomende week via Nederland naar het oosten. Daarna komt een zuidelijke stroming op gang, waarmee warme lucht uit Frankrijk naar Nederland komt.

Ook in de meeste vakantielanden gaat het eindelijk zomeren. Rondom de Middellandse Zee was het de afgelopen weken al zonnig en warm. De komende week breidt de warmte zich ook eindelijk uit over heel Frankrijk, de Alpen, Duitsland en het oosten van Europa.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?