RSS

Vandaag gelukkigste dag van het jaar!

Vandaag gelukkigste dag van het jaar!

Vandaag, vrijdag 17 juni 2011, is het de gelukkigste dag van het jaar. Dat berekende, naar jaarlijkse gewoonte, de Britse psycholoog Cliff Arnall (45) met een ingewikkelde wiskundige formule. Hij houdt rekening met ‘feel good’-factoren als buiten genieten van zomeravonden, bewondering voor de natuur die in bloem staat, de nakende vakantie en herinneringen aan mooie vakantiedagen uit de jeugd. Al die emoties komen NU het sterkste opzetten.

Voor de liefhebbers geven we graag Arnalls formule: O + (N x S) + Cpm/T + He. Simpel uitgelegd: de waarde (O) van in de openlucht vertoeven wordt gevoegd bij de natuur (N) vermenigvuldigd met sociale interactie (S), en opgeteld bij herinneringen aan de kindertijd (Cpm), gedeeld door de temperatuur (T) en opgeteld bij het vakantiegevoel (He).

Arnall coacht beroemdheden, gezondheidsmedewerkers en bedrijven in het gelukkig zijn. “Een mens heeft niet veel nodig om gelukkig te zijn. Wat ons het meest gelukkig maakt, zijn onze relaties met partners, familie en vrienden.

Cliff Arnall stelt ook dat de vrijdag die het dichtst ligt bij de dag waarop de zomer begint de dag is waarop de meeste mensen standaard vrolijk zijn. Op vrijdag zijn veel mensen blij dat het weekend voor deur staat en door het begin van de zomer beseffen veel mensen dat ze bijna op vakantie gaan.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

  1. moi:

    wat een onzin. wie zegt dat die formule klopt?

    O + (N x S) + Cpm/T + He

    hoezo zouden herinneringen aan de kindertijd gedeeld moeten worden door de temperatuur? Deze twee hebben niets met elkaar te maken.

    Openlucht en Natuur en temperatuur dan weer wel, dus de formule zou dit moeten zijn:

    (O*N*T) + S + Cpm + He

    er vanuit gaande dat alles even zwaar weegt. Als vakantiegevoel bijv. 2 keer belangrijker is voor geluk dan herinneringen aan je kindertijd, zou het de volgende formule moeten zijn:

    (O*N*T) + S + Cpm + 2 He.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?