RSS

Mozart en Vivaldi troosten pasgeboren baby’s

ma, mei 23, 2011

Gezondheid en Voeding

Aan de muziek van de componist Mozart wordt van alles toegeschreven: kinderen zouden er slimmer van worden, het zou helpen tijdens het studeren van wiskunde en sommigen beweren dat je er gemakkelijk van in slaap valt. Een Slovaaks ziekenhuis heeft nog een nieuwe toepassing bedacht: Mozart als troostmiddel bij pasgeboren baby’s die van hun moeder gescheiden worden voor een behandeling. Af en toe wordt ter afwisseling ook wel eens iets van Vivaldi gespeeld.

Volgens de dokter is een geboorte zo stressvol voor een baby dat de muziek nodig is om het kind te kalmeren, en sneller aan te komen, te ontspannen en beter om te gaan met pijn.

“De muziek vervangt de stem van de moeder en helpt de baby’s om regelmatiger te ademen en een gezonde hartslag te behouden”, argumenteert dokter Slavka Viragová. “Zeker de muziekstukken van Mozart roepen bij de baby’s de herinnering van de moeder op wanneer deze niet bij hen is.”

Daarom krijgen de baby’s vijf tot zes keer per dag klassieke muziek te horen, soms afgewisseld met rustgevende bosgeluiden. Te vroeg geboren baby’s krijgen de muziek ook te horen tijdens de verzorging, zo zouden ze regelmatiger ademhalen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?