RSS

Nieuwe flexibele zonnecellen kunnen 95% van zonlicht omzetten in energie

do, mei 19, 2011

Wetenschap en Natuur

Een ingenieur aan de universiteit van Missouri heeft een manier bedacht om zonne-energie veel effectiever te maken. Patrick Pinhero ontwierp een buigbaar blad dat het rendement van inkomend zonlicht kan verbeteren tot vijfennegentig procent.

Voor de technologie gebruikt Pinhero microscopisch kleine antennes die de hitte van het licht opvangen. Een elektrisch circuit haalt hier elektriciteit uit. De ingenieur richtte zich met de ontwikkeling van het flexibele blad op de elektromagnetische aspecten van zonlicht.

Traditionele zonnecellen zouden dit negeren, waardoor zij slechts twintig procent van binnenkomend zonlicht kunnen opvangen. Het team van Pinhero beweert tot wel vijfennegentig procent te kunnen opvangen.

Doordat het blad flexibel is, voorziet de ingenieur aanpasbare bladen op voertuigen. Hij stelt ook dat de technologie binnen vijf jaar voor consumenten beschikbaar is. Om massaproductie te garanderen werkt Pinhero samen met het bedrijf MicroContinuum. Ook is het in afwachting van subsidies van private investeerders en het Amerikaanse ministerie van Energie.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?