RSS

Greenpeace blokkeert conferentie in Brussel

Actievoerders van milieuorganisatie Greenpeace hebben woensdag in Brussel de toegang tot een internationale conferentie voor het bedrijfsleven geblokkeerd.

De actie was gericht tegen bedrijven die zich verzetten tegen een ambitieuzere doelstelling voor het terugdringen van het broeikasgas CO2. Volgens Greenpeace namen 170 personen deel aan de actie. Ze werden door de politie weggevoerd.

Greenpeace dringt erop aan dat de uitstoot van CO2 in 2020 niet met 20 procent wordt teruggedrongen, zoals nu het streven van de EU is, maar met 30 procent. Het bedrijfsleven zou de EU moeten oproepen haar doelstelling bij te stellen. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?