RSS

Grootse zonnedak in de VS wordt gebouwd op Toys ‘’R’’ Us winkel

di, mei 17, 2011

Wetenschap en Natuur

De Amerikaanse Constellation Energy Group heeft een plan aangekondigd om het grootste zonnepanelen dak in de VS te maken. Volgens Bloomberg zal dit panelensysteem bovenop een dak van de grote winkel organisatie Toys ‘’R’’ Us in New Jersey gebouwd worden.  Er zullen in totaal 37.000 zonnepanelen op het dak geplaatst worden die meer dan 5 MegaWatt aan energie zullen opwekken.

Constellation Energy Group zal zonnepanelen van Energy Conversion Devices Inc. (ENER) gebruiken voor dit 5.38-megawatt project. Het zonne-energie project zal voorzien in 72% van het totale energieverbruik van het winkelcentrum waar de Toys ‘’R’’ Us zich in bevindt.

Het daksysteem zal het grootste systeem zijn dat ooit op een dak is neergezet, waarbij het SunPower Corp. (SPWRA)’s 4.8-megawatt systeem boven op het Glimcher Realty Trust (GRTS) gebouw in New Jersey overtroffen wordt, aldus het Solar Energy Industry Association

Toys “R” Us heeft een 20 jarig contract afgesloten voor de energieafname om het project rond te krijgen. De bedoeling is om de koolstofdioxide voetafdruk met ruim 4,5 ton te verlagen.

Dit is een fantastische ontwikkeling voor de zonne-energie industrie.  Een capaciteit van 5 MW is heel wat. Maar het feit dat dit nog niet eens het hele distributiecentrum kan voorzien, laat ons zien hoeveel er nog moet veranderen, en hoeveel energie er wel niet nodig is.

Zonne-energie op daken is een hele logische ontwikkeling. De prijs van zonnecellen is nog steeds aan het dalen, en sommige analisten zeggen dat de prijs binnen 10 jaar lager zal liggen dan steenkool.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?