RSS

Internationaal congres over gezondheidseffecten biologische voeding

Voor de eerste keer nemen meer dan 150 wetenschappers uit 25 landen, samen met afgevaardigden van de FAO en EU deel aan een internationaal congres over de kwaliteit, veiligheid en gezondheidseffecten van biologische producten.

De bijeenkomst vindt in Praag plaats, van 18 tot 21 mei 2011. De internationale organisatie Organic Food Quality and Health Research (FQH) organiseert het congres omdat de belangstelling voor duurzame landbouw en voor de mogelijke gezondheidseffecten van biologische producten enorm groeit.

Kwaliteit van biologisch nader onderzocht
Tijdens diverse presentaties en workshops zullen wetenschappers discussiëren over de kwaliteit, authenticiteit en mogelijke gezondheidseffecten van biologische producten. Zo komen ook de resultaten van recent onderzoek van het Louis Bolk Instituut onder gebruikers van biologische producten aan bod. Uit dit kwalitatieve onderzoek blijkt dat driekwart van de deelnemers aan het onderzoek een betere weerstand ervaren en een sneller herstel na ziekte.

Unieke samenkomst van wetenschap en landenorganisaties
Voor de invulling van het congres werkt de organisatie FQH samen met het Instituut voor Chemische Technologie in Praag en het Technology Platform TP Organics van de EU. Mede-oprichter en bestuurslid van FQH Machteld Huber is verrast over de enorme hoeveelheid wetenschappelijke voorstellen voor presentaties en workshops waaruit de congresleiding kan kiezen. “Het is tekenend dat niet alleen wetenschappers maar ook landenorganisaties als de FAO en de EU hun afvaardiging naar dit congres sturen. Ook bij de VN is recent een rapport verschenen waarin de voornaamste conclusie was dat biologische landbouw de beste perspectieven biedt wat betreft de opvang van effecten van klimaatverandering en garantie op voedsel, juist ook in ontwikkelingslanden.”

Over FQH
De internationale netwerkorganisatie Organic Food Quality and Health Research is in 2003 opgericht en heeft tot doel onderzoek op het gebied van biologische voeding en gezondheid te bevorderen, te coördineren en de onderzoeksresultaten te verspreiden. Er zijn 13 onderzoeksinstituten uit negen landen bij aangesloten. FQH presenteert regelmatig spraakmakende onderzoeksresultaten op internationale fora zoals de BioFach en in wetenschappelijke tijdschriften.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?