RSS

Vijf goede redenen om make-up af te zweren

Actrice Tilda Swinton en ontwerpster Miuccia Prada investeren liever in goede dag- en nachtcrèmes dan in kleurrijke make-upproducten. Ook Kate Middleton en Victoria Beckham kiezen steeds meer voor een natuurlijke look. Wij zetten de belangrijkste voordelen van deze ‘naakte’ beautytrend op een rij.

1. Je spaart vele euro’s uit
Hoeveel laagjes mascara je ook aanbrengt, dezelfde intense blik als de modellen in de reclames zal je nooit bekomen. Zelfs de duurste producten en de grootste toewijding geven je niet helemaal het gewenste effect. Dus: spaar voor een revitaliserende beautycrème, je gezicht zal er meer van gaan stalen.

2. Het voelt aangenaam
Huilen bij een romantische film en in je ogen wrijven als je moe bent zijn not done als je oogschaduw of mascara draagt. Daarnaast kan een droge foundation aanvoelen als een gipsen masker. Zonder make-up hoef je ook niet naar het toilet te hollen om bij te poederen en blunders te corrigeren.

3. Je kan langer slapen

Als vrouwen kunnen kiezen tussen langer in bed blijven liggen en de alarmklok tien minuten vroeger zetten om hun wimpers te krullen, opteren de meeste voor het eerste. Zonder make-up de deur uit gaan is op dat moment het minste van hun zorgen. Je kan ook vroeger naar bed want je hoeft niet eerst alle producten af te wassen.

4. Je lijkt jonger
Make-up doet je er ouder uitzien. Vooral rode lippenstift wekt de indruk dat je een strenge lerares bent met veel ervaring. Leg bijvoorbeeld een foto van Catherine Zeta-Jones (42) en Gwyneth Paltrow (39) naast elkaar. Hoewel de vrouwen slechts drie jaar schelen, oogt Catherina door haar zware make-up minstens tien jaar ouder dan haar – meestal schminkloze – collega-actrice.

5. Mannen vinden je aantrekkelijker
Vrouwen die schmink afzweren worden sneller opgemerkt door mannen. Zij stralen immers een natuurlijke schoonheid uit die de meeste dames onterecht verbergen onder een laag foundation.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reacties

  1. Diana:

    Het is beter voor je huid!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?