RSS

Eindelijk heldere voedseletiketten

wo, apr 20, 2011

Gezondheid en Voeding

Er komen strengere regels voor voedseletiketten. Het Europees Parlement wil dat in een oogopslag voor de consument duidelijk is hoeveel suiker, zout, (verzadigd) vet, transvetten, eiwitten en energie in het voedsel zit. Dit voorstel is vandaag aangenomen.

Op dit moment is de belangrijkste informatie over de voedingswaarden van een bepaald product niet altijd even helder voor de consument. Een voorbeeld hiervan is de vermelding van de hoeveelheid vet en energie van een product per portie, terwijl de grootte van deze porties vaak helemaal niet duidelijk is. Het Europees Parlement verbiedt ook misleidende ingrediënten als nepkaas op pizza of fruityoghurt waar geen fruit in zit.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?