RSS

Elektrische snorfiets populair

ma, apr 11, 2011

Wetenschap en Natuur

De snorfiets is populairder dan ooit. Nadat vorig jaar al een recordaantal nieuwe snorfietsen was verkocht, lag de afzet over de eerste drie maanden van dit jaar met 10.061 stuks alweer 10 procent hoger vergeleken met dezelfde periode in 2010. Dat maakte brancheorganisatie Bovag vrijdag bekend.

De elektrisch aangedreven snorfietsen zijn het meest gevraagd. De verkoop van elektrische modellen steeg zelfs met ruim 25 procent. Inmiddels is bijna 7 procent van alle nieuwe snorfietsen elektrisch aangedreven, de rest heeft een benzinemotor.

Dit jaar brengen veel bekende merken hun eerste elektrische modellen op de markt. De aanschaf van een elektrische brom- of snorfiets krijgt ook meer steun vanuit de overheid. Zo gaat in de provincie Limburg binnenkort een aantrekkelijke subsidieregeling van start. De provincie compenseert grofweg het verschil in aankoopbedrag tussen een elektrische scooter en een benzinevariant.

Opvallend is volgens BOVAG dat steeds meer 45-plussers een nieuwe snorfiets kopen. Het afgelopen kwartaal was dat aantal met 22 procent gestegen tot 4786 vergeleken met dezelfde periode vorig jaar (3930).

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

  1. EMC Heemskerk:

    Als die elektrische snorfietsers nu ook worden toegelaten tot de duinreservaten in Nederland, wordt het wel meer dan die 7%. De snorfiesen met verbrandingsmotor zijn ook ultra fijnstofkanonnen zie http://media.fietsersbond.nl/VVF/VVF_2_2008_fijnstof.pdf

    Het niet toelaten tot de duinen is overigens niet terecht, PWN beheerder van Noord Hollands duin vertikt het om hun beleid aan te passen.

    Zie ook wetswijzijng:
    http://www.elektrischescooterclub.nl/blog/elektrische-snor-scooter-fiets-verboden-in-noord-hollands-duinreservaat.html#readmore

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?