RSS

Nederlands bedrijfsleven herstelt verder

di, mrt 29, 2011

Economie en Ondernemen

Het Nederlandse bedrijfsleven laat dit jaar weer verder herstel zien. Vooral de industrie, groothandel en gezondheidszorg gaan meer verdienen. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd rapport van het economisch bureau van Rabobank.

De coöperatieve bank voorziet voor alle sectoren kleine plussen in de omzet, behalve de bouw. ”Er gloort weer hoop, zelfs in de bouw waar de omzetwaarde zich – na twee jaren van forse krimp – lijkt te stabiliseren”, zei Henri Cocu van de bank. Volgens Rabobank is de export de drijvende kracht achter het herstel.

De industrie profiteert vooral van de aanhoudende groei van de wereldhandel. Voor dit jaar wordt een omzetgroei van 4,5 procent verwacht.

De groothandel moet het vooral hebben van de export. Rabobank verwacht dat de omzet dit jaar met 3,6 procent groeit, waarmee de groothandel weer terugkeert op het niveau van 2008. Duitsland is de belangrijkste afzetmarkt, maar ook opkomende economieën als China, India, Rusland en Brazilië worden steeds belangrijker.

De bouw blijft dit jaar rond de nullijn hangen, onder meer vanwege de zwakke markt voor kantoren en bedrijfspanden. Ook de non-foodwinkels blijven dit jaar nog wat achter. Kleding- en elektronicazaken zien de omzet echter licht stijgen, verwacht Rabobank.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?