RSS

‘Productie zonnecellen kan veel goedkoper’

di, mrt 15, 2011

Wetenschap en Natuur

De productie van zonnecellen kan een stuk sneller en dus goedkoper. Dat ontdekte Michael Wank. Hij promoveerde maandag aan de TU Delft op zijn bevindingen.

Wank deed onderzoek naar zonnecellen uit het zogeheten amorf silicium, een ander silicium dan doorgaans wordt gebruikt. Hij ontwikkelde een productietechniek die aanzienlijk sneller is dan de huidige techniek. De machine die hij daarvoor gebruikte, is ook kleiner dan de gangbare machines.

‘Of en wanneer deze techniek daadwerkelijk gebruikt gaat worden voor de commerciële productie van zonnecellen, weten we nog niet’, zegt professor Miro Zeman van de TU Delft, de promotor van Wank. ‘Het is nu de beurt aan de industrie. Die moet beslissen of ze hier wat mee gaat doen.’ (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?