RSS

GroenLinks wil onderzoek naar bijensterfte

zo, mrt 13, 2011

Wetenschap en Natuur

GroenLinks wil een onderzoek naar de samenhang tussen grote bijensterfte en het gebruik van landbouwgif.

Tweede Kamerlid Rik Grashoff van de oppositiepartij heeft zondag een verzoek hiertoe gedaan bij staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) na de uitzending van tv-programma Moord op de honingbij van Zembla een dag eerder.

Grashoff wil ook op korte termijn een debat met Bleker over de bijensterfte. ‘Deze uitzending werpt weer een steen in de vijver. Er zijn veel aanwijzingen zijn dat het landbouwgif Imidacloprid bijdraagt aan de massale bijensterfte van de laatste jaren’, aldus het GroenLinks-Kamerlid. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?