RSS

Europese hotelmarkt trekt aan

ma, feb 28, 2011

Economie en Ondernemen

Na dalingen in 2008 en 2009 is de hotelmarkt in de Europese Unie vorig jaar aangetrokken. Het aantal overnachtingen in hotels, motels en vergelijkbare etablissementen steeg in 2010 met 2,8 procent in vergelijking met het jaar daarvoor.

In totaal ging het om bijna 1,6 miljard overnachtingen, maakte de Europese Unie maandag bekend. Het aantal boekingen door buitenlanders in een Europees land steeg met 5,1 procent. Het aantal overnachtingen in eigen land groeide met 1,1 procent.

Nederland profiteerde vooral van een stijging van het aantal overnachtingen van buitenlanders: 13,4 procent tot 16,4 miljoen. De toename in 2010 was de op twee na grootste groei van alle 27 EU-landen. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?