RSS

Obama: Kadhafi moet onmiddellijk opstappen

za, feb 26, 2011

Politiek en Samenleving

De Amerikaanse president Barack Obama vindt dat de Libische leider Muammar Kaddafi onmiddellijk moet opstappen. Hij zei dat zaterdag in een telefoongesprek met de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Een leider die alleen aan de macht kan blijven door massaal geweld te gebruiken tegen zijn eigen volk, moet opstappen, aldus een verklaring het Witte Huis. „Hij heeft de legitimiteit om te regeren verloren, en moet doen wat goed is voor het land door op te stappen”.

Obama en Merkel steunen de eis van het Libische volk voor universele rechten. Beiden vinden dat de regering van Kaddafi zich moet verantwoorden voor het geweld.

Interimregering
De Libische oud-minister van Justitie Mustafa Mohammed Abud al-Jeleil heeft een interimregering geformeerd in de oostelijke stad Benghazi. Dat meldde de online-editie van de krant Quryna. De stam van Kaddafi, de Qaddadfa, wordt volgens hem vergeven. Benghazi is in handen van tegenstanders van Kaddafi.

Abud al-Jeleil zei in een telefoongesprek met Qurnya dat het land een blijft en vrij is. Tripoli blijft volgens hem de hoofdstad. Abud al-Jeleil stapte maandag op vanwege het geweld dat Kaddafi gebruikte tegen het volk. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?