RSS

Greenwheels lanceert elektrische deelauto

vr, feb 4, 2011

Wetenschap en Natuur

Greenwheels-abonnees kunnen vanaf vandaag kiezen voor een elektrische auto. In Amsterdam is gisteren de eerste elektrische autodeelplaats geopend.

In Amsterdam kunnen Greenwheels-rijders voortaan ook kiezen voor een volledig elektrische Peugeot Ion. Op het Concertgebouwplein is onder toeziend oog van nachtburgemeester DJ Isis en verkeerswethouder van Stadsdeel Zuid, Marco Kreuger, het eerste elektrische autodeelpunt geopend.

In de loop van de tijd moeten in Nederland 25 van deze elektrische autodeelpunten gaan verschijnen in Den Haag, Rotterdam en Utrecht. In Amsterdam komen er zeven. De EV’s zijn daarmee beschikbaar voor alle 20.000 Greenwheels-abonnees. Het project wordt gesubsidieerd door de Proeftuinenregeling van het Ministerie van Infrastructuur en Mileu.

Door een speciaal reserveringssysteem hebben de EV’s van Greenwheels aan het begin van de rit altijd een volle accu. Bovendien kan de auto in Amsterdam gratis worden geparkeerd.

Volgens Greenwheels heeft het project niet zo’n last van de hoge prijs van de Peugeot Ion. Ondanks de BPM-vrijstelling kost een Ion 35.165 euro; evenveel als een flink aangeklede 508. “Deelauto’s worden vaker gebruikt en hebben in korte tijd veel meer kilometers op de teller staan,” aldus Greenwheels. Maar hoeveel een Greenwheels-auto per jaar rijdt, wil de organisatie niet zeggen. “In elk geval meer dan de 16.000 kilometer van de gemiddelde Nederlandse auto.”

Tot slot meldt Greenwheels dat negentig procent van de ritten op één acculading kan worden gereden. (Bron: GroenOpWeg)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?