RSS

Nederlander maakt zoekmachine voor Wikileaks

Nederlander maakt zoekmachine voor Wikileaks

De Nederlandse zoekmachinedeskungige Henk van Ess heeft een zoekmachine voor WikiLeaks gemaakt. Op CableSearch, zoals de zoekmachine heet, kunnen onderzoeksjournalisten en andere geïnteresseerden de gelekte diplomatieke documenten die op Wikileaks staan doorzoeken. De zoekmachine is te vinden onder de webadressen rpgp.org/cable en cablesearch.org.

Op CableSearch is ook te zien welke zoekopdrachten anderen hebben uitgevoerd. De site wordt aangevuld zodra er op WikiLeaks nieuwe documenten verschijnen.

WikiLeaks zelf heeft het moeilijk op internet. De site werd afgelopen week regelmatig aangevallen en was dan onbereikbaar voor bezoekers. Afgelopen nacht heeft de Amerikaanse provider de gehele site offline gehaald omdat andere klanten van het bedrijf last zouden hebben van de aanvallen op WikiLeaks. Het domein wikileaks.org is nu onbruikbaar. De klokkenluiderssite is nu te bereiken op wikileaks.ch.

Volgens Julian Assange, de oprichter van WikiLeaks, is het offline halen van de site een voorbeeld van de ‘privatisering van de overheidscensuur’ in de Verenigde Staten. Dat zegt hij in The Guardian.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

  1. limo:

    Wreed gemakkelijk om de nieuwe cables te doorzoeken 😀

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?