RSS

Eurostat bevestigt economische groei eurozone

do, dec 2, 2010

Economie en Ondernemen

Eurostat bevestigt economische groei eurozone

De economische groei in de eurozone bedroeg in het derde kwartaal 0,4 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Het Europese statistiekbureau Eurostat bevestigde met het cijfer op donderdag de eerste raming die op 12 november naar buiten was gekomen.

In vergelijking met het derde kwartaal van 2009 groeide de gezamenlijke economie van de zestien eurolanden met 1,9 procent. Ook dat cijfer is gelijk aan de eerste raming. De groeicijfers komen overeen met de gemiddelde verwachtingen van economen.

De groei van het bruto binnenlands product in de gehele Europese Unie werd wel bijgesteld. De groei was in het derde kwartaal 0,5 procent op kwartaalbasis, waar die eerder geschat was op 0,4 procent. Ook op jaarbasis kwam er een tiende procentpunt bij. De groei in de 27 landen kwam daarmee op 2,2 procent. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

  1. Anarchiel:

    Hm, dus economische groei is “Happy News”? Waarom precies? Economische groei betekent volgens mij een nog verdere aanval op de grondstoffen die Moeder Aarde rijk is en aangezien we haar al enorm misbruiken en leegroven, vraag ik mij ten zeerste af of je economische groei wel als positief nieuws zou moeten beschouwen. Ik vind in ieder geval van niet en word er zelfs wat droevig van. Happy worden wanneer de farce om ons heen die alleen nog maar om consumeren lijkt te draaien nog meer om consumeren begint te draaien? Nee dank u. Dat vind ik Sad News.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?