RSS

Ik & mijn plant, het handboek voor een ‘bloeiende’ relatie

Ik & mijn plant, het handboek voor een 'bloeiende' relatie

‘Ik & mijn plant’ (uitgegeven door Bloemen bureau Holland) verschilt veel van de traditionele plantenboeken. Zo wordt in dit boek namenlijk steevast de relatie met je plant vergeleken met een liefdesrelatie. Net als in een liefdesrelatie is het volgens de makers geven en nemen!

Op een luchtige manier kom je als lezer doormiddel van een quiz er eerst achter wat voor type plant er bij jouw past. Vervolgens, door een tweede quiz te doen, kom je erachter wat voor type verzorger je bent. Daarna wordt er een ‘match’ gemaakt. Naast deze quizjes passeert ook de basisinformatie over grond, water en lucht de revue. Ook draagt het boekje oplossingen aan voor dingen zoals de plant water geven als je op vakantie bent, kopstekken en stengelstekken. Op deze manier spoort het boek je ook nog eens aan om creatief te zijn!

Vergelijkbaar met de relatie met een partner komen de hoofdstukken tintelend verliefd, samenwonen, tijd voor jezelf, nieuw leven , samen genieten en samen oud worden aan bod. Naast de inhoud van het boek is de vormgeving speels doch strak wat weer goed aansluit bij de luchtige doch informerende tone of voice.

Als je op zoek bent naar een tegenhanger van alle andere plantenboeken en toch op een leuke manier informatie tot zich willen nemen ben je bij dit boek aan het goede adres. Ben je op zoek naar een wat serieuzer plantenboek dan is dit boek af te raden! Maar één ding is zeker. Na het lezen van dit boek weet je precies welke plant bij jouw past en hoe je deze moet verzorgen. Kortom in dit boek vindt je alles wat je nodig hebt voor een ‘bloeiende’ relatie.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?