RSS

Werkgelegenheid bedrijfsleven VS groeit

wo, nov 3, 2010

Economie en Ondernemen

Werkgelegenheid bedrijfsleven VS groeit

De werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in oktober met 43.000 banen gegroeid vergeleken met een maand eerder. De krimp van de werkgelegenheid in september werd fors neerwaarts herzien. Dat maakte de salarisstrookverwerker ADP woensdag bekend.

Het cijfer valt beter uit dan verwacht. Analisten gepolst door persbureau Reuters rekenden op een banengroei van 20.000 arbeidsplaatsen in oktober. In september nam de werkgelegenheid nog met een herziene tweeduizend banen af. In een eerdere raming kromp de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in september nog met 39.000 banen.

Het ADP-cijfer loopt vooruit op de officiële banencijfers die vrijdag door de Amerikaanse overheid worden gepubliceerd. Daarin wordt voor oktober een groei van de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven voorspeld van 75.000 banen. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?