RSS

Forse groei export stuwt orders industrie

ma, nov 1, 2010

Economie en Ondernemen

Forse groei export stuwt orders industrie

Een forse groei van de export heeft in oktober geleid tot een aanzienlijk herstel van het aantal nieuwe orders voor de Nederlandse industrie. Dat heeft de Nederlandse vereniging van inkoopmanagers (Nevi) maandag bekendgemaakt.

De inkoopmanagersindex voor de sector die Nevi opstelt, steeg van 52,9 in september tot 55,4 in oktober. De deelindex van nieuwe exportorders bereikte het hoogste niveau sinds mei. Een stand boven de 50 duidt op een toename van de bedrijvigheid, een stand daaronder op krimp.

Bijna 39 procent van de deelnemers aan het onderzoek meldde een toename van het aantal nieuwe orders vanuit het buitenland. ,,De panelleden schreven dit toe aan het ontwikkelen van exportmarkten en de toegenomen vraag, in het bijzonder vanuit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk”, aldus Nevi. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?