RSS

Pure chocolade goed voor de gezondheid

di, okt 12, 2010

Gezondheid en Voeding

Pure chocolade goed voor de gezondheid

Chocolade met veel cacao zit boordevol flavanolen, een vorm van antioxidanten, en zo helpt deze lekkernij hartziekten te voorkomen. Met dit nieuwe onderzoek groeit het bewijs dat dit goed voor je gezondheid is.

Enkele stukjes chocolade van goede kwaliteit (met 70 procent cacao) bevatten bijna vier zoveel antioxidanten dan een pruim of een handvol spruitjes, beweren experts. Uit een studie bij bijna 8.000 studenten blijkt dat degenen die chocolade eten ongeveer een jaar langer leven dan degenen die dat niet doen.

Een andere Duitse studie suggereert dat de consumptie van flavanolen in chocholade de schadelijke effecten van roken op de aders kunnen omkeren. Vorig jaar bleek nog dat het eten van kleine hoeveelheden even efficiënt is bij het voorkomen van bloedklonters als het dagelijks nemen van een aspirine.

Andere voordelen
Chocolade is een van de rijkste bronnen aan magnesium, een mineraal dat essentieel is voor de gezondheid van de hersenen. Een Amerikaanse studie toonde aan dat dit snoepgoed een antioxidant bevat dat helpt beschermen tegen aanslag in de hersenen, zo helpt het Alzheimer en andere hersenziekten te voorkomen. Daarnaast zou het ook het geheugen, concentratie, reactietijd en het vermogen om problemen op te lossen door de bloedtoevoer naar de hersenen te stimuleren. Fenolen, een soort van antioxidanten, die van nature in chocolade voorkomen, geven het immuunsysteem een boost.  Als laatste bleek uit onderzoek dat als je dagelijks gedurende twee weken 40 gram donkere chocolade eet je minder stresshormonen in je bloed hebt. (ep)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?