RSS

‘s Werelds grootste offshore windpark in gebruik genomen

ma, sep 27, 2010

Wetenschap en Natuur

‘s Werelds grootste offshore windpark in gebruik genomen

Thanet Offshore Wind Form bevindt zich voor de zuidoost kust van Engeland, telt 100 turbines en zal voldoende elektriciteit produceren voor ruim 200.000 Britse huishoudens.

Vattenfall heeft het grootste windpark ter wereld, Thanet Offshore Wind Farm, officieel in gebruik genomen. Het windpark, dat zich bevindt voor de zuidoost kust van Engeland, telt 100 turbines en zal genoeg elektriciteit gaan produceren om te kunnen voldoen aan de jaarlijkse behoefte van ruim 200.000 Britse huishoudens.

De bouw van de 300 MW Thanet Offshore Wind Farm heeft iets meer dan twee jaar geduurd en verwacht wordt dat het park ten minste 25 jaar operationeel zal zijn. Met een capaciteit van 300 MW is dit het grootste offshore windpark ter wereld. Elke turbine meet tot het hoogste punt 115 meter. Het park strekt zich uit over 35 vierkante kilometer, wat overeenkomt met 4000 voetbalvelden.

De elektriciteit door het windpark wordt geproduceerd door wind in het Engelse Kanaal zal een forse uitbreiding opleveren van de groene energie in het Verenigd Koninkrijk en zal een belangrijke bijdrage leveren aan de inspanningen van Vattenfall om de uitstoot van CO2 bij de elektriciteitsproductie te verminderen.

De openingsceremonie vond plaats op zee, tegen de indrukwekkende achtergrond van de 100 windturbines. Onder de aanwezigen bevonden zich de CEO en President van Vattenfall, Øystein Løseth, en de Britse minister voor Energie en Klimaatverandering, Chris Huhne MP.

“Met Thanet Offshore Wind Farm heeft Vattenfall een belangrijke stap gezet op weg naar de verdubbeling van de productiecapaciteit voor windenergie tot 2011. De komende jaren zal windenergie een pijler zijn voor de realisatie van zowel winst als duurzaamheid voor Vattenfall,” aldus CEO van Vattenfall Øystein Løseth.

De Britse minister voor Energie en Klimaatverandering Chris Huhne benadrukte dat met de 300 MW van Thanet Offshore Wind Farm de geïnstalleerde windenergiecapaciteit in het Verenigd Koninkrijk boven de grens van 5.000 MW uitkomt. Dat is genoeg elektriciteit voor alle huizen in Schotland.

Hij sprak lovende woorden over de indrukwekkende bouwtechnische prestatie en de inzet van Vattenfall op het gebied van windenergie in het Verenigd Koninkrijk. “Het bouwen van deze enorme constructies hier op zee is een fantastische technische prestatie en ik wil alle betrokkenen van harte feliciteren met dit geweldige resultaat.” (Bron: Engineeringnet)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?