RSS

Obama vernieuwt beleid voor hulp ontwikkelingslanden

do, sep 23, 2010

Politiek en Samenleving

Obama vernieuwt beleid voor hulp ontwikkelingslanden

Obama zei dat woensdag aan het slot van een driedaagse vergadering in New York over de zogeheten Millenniumdoelen, de plannen uit 2000 om honger, armoede, moedersterfte en kindersterfte en andere problemen fors terug te dringen voor 2015.

Obama stelde dat bij de hulp aan arme landen in de afgelopen jaren vooral aandacht is besteed aan resultaten op korte termijn. Als voorbeelden noemde hij de grote bedragen die zijn vrijgemaakt voor het verstrekken van voedsel en medicijnen.

Investeerders
Volgens de president heeft de hulp op de korte termijn niet altijd bijgedragen aan de ontwikkeling van landen. De VS gaan het daarom anders doen. Obama kondigde samenwerking aan met landen die een klimaat creëren dat aantrekkelijk is voor investeerders en handel.

Corruptie
De president liet weten dat zijn regering landen gaat aanmoedigen een goed en democratisch beleid te voeren. De aanpak van corruptie hoort daar ook bij. ”We weten dat landen meer kans op succes hebben als regeringen verantwoordelijkheid aan hun mensen moeten afleggen”, zei Obama.

Hij stelde dat de VS samenwerken met landen waar een autoritair regime plaatsmaakt voor een democratische regering en waar na een periode van oorlog vrede komt. Als voorbeeld van een land dat een goede ontwikkeling doormaakt, noemde hij Liberia. ”De mensen in Liberia laten zien dat zelfs na jaren van oorlog grote vooruitgang kan worden geboekt.” (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?