RSS

Nederlandse economie groeit 2,2 procent

do, sep 23, 2010

Economie en Ondernemen

Nederlandse economie groeit 2,2 procent

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar met 2,2 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Deze tweede raming van de economische groei komt 0,1 procentpunt hoger uit dan de eerste raming van 13 augustus. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekendgemaakt.

Aan de productiekant is vooral de groei van de uitzendbranche hoger ten opzichte van de eerste raming, aldus het CBS. De productie van de industrie, de overheid en de bouwnijverheid is opwaarts bijgesteld en die van het vervoer neerwaarts. Door de bijstelling is de forse krimp van de bouwnijverheid iets minder groot geworden.

Aan de bestedingenkant is de krimp van de investeringen volgens het CBS iets kleiner geworden. De groei van de consumptieve bestedingen van huishoudens is lager dan eerder was geraamd.

De economische groei in het tweede kwartaal bedroeg ten opzichte van het eerste kwartaal 1 procent. Daarbij is rekening gehouden met werkdag- en seizoenseffecten. De kwartaal-op-kwartaalgroei is 0,1 procentpunt groter dan bij de eerste raming. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?