RSS

Merkel wil actievere ontwikkelingslanden

Merkel wil actievere ontwikkelingslanden

De Duitse bondskanselier Angela Merkel vindt dat ontwikkelingshulp niet oneindig kan zijn. Het moet van twee kanten komen, ontwikkelingslanden moeten zelf proberen om uit de armoede te komen.

Merkel stelt dat arme landen hun beperkte bronnen zo effectief mogelijk moeten gebruiken. Volgens de bondskanselier is economische en sociale vooruitgang ‘ondenkbaar’ zonder goed bestuur en respect voor de mensenrechten.

Het stimuleren van de markteconomie en het helpen van kleine bedrijven is volgens Merkel belangrijk voor het bereiken van economische groei.

Westerse wereld schuldig
De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad gaf de westerse wereld de schuld van de armoede in een groot deel van de wereld. “Het veeleisende liberale kapitalisme en de veeleisende internationale ondernemingen hebben het lijden veroorzaakt van talloze vrouwen, mannen en kinderen in heel veel landen”, aldus Ahmadinejad. Hij riep op tot de hervorming van ‘de ondemocratische en onrechtvaardige wereldorde’.

Millenniumdoelen

In het hoofdkantoor van de Verenigde Naties (VN) in New York evalueren wereldleiders deze week de Millenniumdoelen. Die zijn in 2000 afgesproken. De doelen zijn onder meer om het aantal hongerigen te halveren en de sterfte van kleine kinderen met twee derde te verminderen. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , ,

Reacties

  1. Hadewijch Verhenne:

    Merkel moest zich schamen! Het is juist de vrije markteconomie die verantwoordelijk is voor de armoede in Afrika! Het UNfaire wereldhandel systeem, en de westerse steun aan dictators in Afrika die mensenrechten schenden, is de grootste oorzaak van Afrikaanse en Aziatische armoede.

    Maar Merkel geeft zelf het goede voorbeeld: o Ja! Minder dan 5 euro per uur in Duitsland, sommige mensen combineren 5 jobs en kunnen nog hun rekeningen niet afbetalen, door de schandalig lage lonen en de stelselmatige afbouw van de sociale zekerheid! Zij volgt het voorbeeld van Afrikaanse dictators, niet andersom!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?