RSS

60.000 euro voor drie prijsvragen biodiversiteit

ma, sep 20, 2010

Wetenschap en Natuur

60.000 euro voor drie prijsvragen biodiversiteit

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is op zoek naar de meest innovatieve, creatieve en onconventionele ideeën die bijdragen aan het behoud of verbeteren van de biodiversiteit.

Hiervoor zijn drie prijsvragen uitgeschreven. Iedere prijsvraagwinnaar krijgt 15.000 euro, voor de tweede prijs is in iedere categorie 5000 euro beschikbaar. De beste inzendingen worden tentoongesteld.

Aan de prijsvraag kan iedereen meedoen, zowel individuen als bedrijven. Voorwaarde is dat het idee bijdraagt aan behoud, verbetering en duurzaam gebruik van biodiversiteit in Nederland of daarbuiten. De winnaars van de prijsvragen worden op 24 november tijdens het door LNV mede georganiseerde congres ‘Biodiversiteit, kansen voor een nieuwe economie’ in Amsterdam bekend gemaakt.

Er zijn drie prijsvragen:

  • Agrarische bedrijfsvoering, bosbouw & visserij, bijvoorbeeld nieuwe vormen van niet schadelijke onkruidbestrijding of nieuwe vormen van bosbouw of visserij.
  • Productontwerp & design, bijvoorbeeld nieuwe design gebruiksvoorwerpen of duurzame alternatieven voor wegwerpartikelen of verpakkingsmateriaal.
  • Bewustwording, bijvoorbeeld nieuwe vormen van multimediacampagnes of duurzaam toerisme.

Ideeën kunnen tot en met woensdag 20 oktober 17.00 uur worden ingediend bij NL Innovatie, onderdeel van Agentschap NL. Meer informatie over deze prijsvragen en de manier van indienen is te vinden op www.agentschapnl.nl/sbir/oproepen. NL Innovatie voert deze prijsvraag samen met New Venture uit namens het ministerie van LNV.

Businessplan
Na de prijsuitreiking op 24 november kunnen alle deelnemers, dus niet alleen de winnaars, hun idee uitwerken in een volledig businessplan door deelname aan New Venture. De beste businessplannen worden ook nog eens beloond met prijzengeld. Voor meer informatie, zie www.newventure.nl

Bron: Ministerie van LNV

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?