RSS

Grootste zonne-energie centrale ter wereld komt in Californië

vr, sep 17, 2010

Wetenschap en Natuur

Grootste zonne-energie centrale ter wereld komt in Californië

Solar Millennium zal in Californië naar eigen zeggen de grootste zonnekrachtcentrale ter wereld bouwen. De bouwer van krachtcentrales uit het Duitse Erlangen ontwikkelt vier zonne-installaties samen met het Amerikaanse olieconcern Chevron. Ze schat de omvang van het project op bijna 6 miljard dollar. Volgens de onderneming kreeg ze een vergunning van de Californische energie-autoriteiten.

Solar Millenium is optimistisch dat het voor het jaareinde met de bouw van twee installaties kan beginnen, klinkt het in Erlangen. Ook is de financiering nog niet in kannen en kruiken. De onderhandelingen daarover zijn lopende, zegt een woordvoerder.

In het Californische Blythe zullen de zonnewarmte-installaties, met een geplande gezamenlijke opbrengst van ongeveer 1.000 Megawatt, worden ontwikkeld. Het zou de grootste vestiging van zonne-energie ter wereld zijn, waarvan de prestaties die van kerncentrales benaderen. In 2013 of 2014 zullen de centrales energie beginnen leveren.

Volgens de onderneming verwelkomde gouverneur Arnold Schwarzenegger van Californië het nieuws. “Projecten als deze hebben onze onmiddellijke aandacht nodig, omdat zonne-energie en andere hernieuwbare energiebronnen de toekomst van de Californische wetenschap zijn.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Hadewijch Verhenne:

    Ja,ja, maar zolang het zonnepanelen zijn in plaats van zonnespiegels, is dit maar een klein beetje goed nieuws!
    Immers, voor de productie van zonnepanelen moet men uit silicium winnen, en dat kost verschrikkelijk veel CO2. Zoveel, dat de winst voor het klimaat erg klein is, en pas over een aantal jaren goed zal zijn.
    Cadmium-zonnepanelen kennen dat probleem niet, maar cadmium is dan weer erg giftig voor het milieu!

    De enige echte gifvrije en CO2 vriendelijke zonne-oplossing zijn zonnespiegels.
    Zoals het zonnespiegelpark in Spanje, nabij Sevilla. Oneindig veel efficiënter en ecologischer dan zonnepanelen. Nog zo’n park van 130 vierkante km. en we kunnen de hele europese unie van groene stroom voorzien!
    Bron: eco-special van De Morgen, zomer 2010, België

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?