RSS

Verder herstel in uitzendbranche

di, sep 7, 2010

Economie en Ondernemen

Verder herstel in uitzendbranche

Het herstel van de Nederlandse uitzendbranche heeft de afgelopen weken doorgezet. De sector boekte in week 29 tot en met 32 (de periode van 19 juli tot 15 augustus) 4 procent meer omzet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren steeg met 5 procent. Dat maakte brancheorganisatie ABU dinsdag bekend.

De gemeten periode telde evenveel werkdagen als een jaar eerder: er is geen correctie toegepast.

De groei zat, net als de voorgaande periode, vooral in de industrie waar het aantal uitzenduren met 14 procent steeg en de omzet met 16 procent. Ook in de technische sector werden er meer uren gedraaid (plus 10 procent) door flexibel personeel. De omzet verbeterde met 8 procent.

Medische en administratieve sector
In de medische en in de administratieve sector was er nog steeds sprake van een daling. De omzet daalde in de medische sector met 4 procent, terwijl het aantal uren met 2 procent afnam. In de administratieve sector daalde de omzet met 8 procent en het aantal uren met 7 procent.

Het is de vierde periode op rij dat er sprake is van groei in de uitzendbranche. In de voorgaande periode (week 25 tot en met 28) steeg zowel het aantal gewerkte uren en als de omzet met 6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?