RSS

Mobiele oplaadstations voor elektrische auto’s

Mobiele oplaadstations voor elektrische auto's

Autobouwer Mitsubishi werkt aan een netwerk van mobiele oplaadstations voor elektrische auto’s. Het project wordt deze week voorgesteld.

De komende jaren zullen heel wat elektrische voertuigen op onze wegen verschijnen. Maar zullen er in die overgangsperiode ook voldoende oplaadstations zijn? Wat als de batterijen leeg raken en er in de verste verten geen oplaadstation te bekennen is?

In de Verenigde Staten denken de ingenieurs van de Elektrische Onderzoekslaboratoria van Mitsubishi (Cambridge, Massachusetts) daarvoor een oplossing te hebben: mobiele laadstations, gekoppeld aan een centrale.

De batterijstand van de auto’s die op het netwerk zijn aangesloten, wordt regelmatig doorgeseind naar de centrale. Daar ziet men meteen in welke zone zich de meeste auto’s bevinden die zonder stroom dreigen te vallen. Daar stuurt men vervolgens een mobiel laadstation naartoe.

Volgens de ingenieurs volstaan vijf mobiele oplaadstations voor honderd elektrische voertuigen op een strook van 100 kilometer snelweg.

Het project wordt deze week voorgesteld op de Vehicular Technology Conference in het Canadese Ottawa. Experts van de academische wereld, de industrie en de overheid wisselen er ideeën uit over draadloze, mobiele en voertuigtechnologie. (IPS)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?